Read Geschrift eener bejaarde vrouw by Betje Wolff Free Online


Ebook Geschrift eener bejaarde vrouw by Betje Wolff read! Book Title: Geschrift eener bejaarde vrouw
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 8.97 MB
ISBN: No data
ISBN 13: No data
City - Country: No data
Loaded: 1692 times
Reader ratings: 4.4
The author of the book: Betje Wolff
Edition: Amsterdam University Press
Date of issue: 2007

Read full description of the books:De bekendste schrijfsters van de achttiende eeuw zijn Elizabeth Wolff en Agatha Deken. Zij horen nog steeds tot ons nationaal erfgoed. Een heel aparte plaats in het fictieve proza van de twee schrijfsters heeft hun laatste grote werk: Geschrift eener bejaarde vrouw. Daarvan verschenen in 1802 de eerste twee delen (de rest bleef ongedrukt). Deze tekst verdient de aandacht van het grote publiek. Niet alleen omdat we met het ‘afscheid’ van de schrijfsters te maken hebben, of omdat er zich mogelijk autobiografische elementen in bevinden (het boek dienst primair als fictie gelezen te worden). Het werk is simpelweg een klasse apart. In een heldere stijl laten de schrijfsters zien hoe een bejaarde vrouw terugkijkt op haar leven, en dan beschrijft welke waarden zij als opgroeiend meisje heeft leren kennen; hoe haar opvoeding verloopt (en wat goede opvoeding eigenlijk is); hoe zij geconfronteerd is met de realiteit van het leven - zoals natuurverschijnselen, de dood, armoede, standsverschillen, cultuur; en hoe zij daarnaast leert een levensovertuiging op te bouwen. Het boek is zo een prachtige demonstratie van de normen en waarden van de reeks generaties, in de achttiende eeuw geboren en opgevoed. In de terugblik van deze vrouw, dit met tact opgevoede meisje, wordt op de plastische manier zichtbaar hoe een wijs ouderlijk beleid kan leiden tot zelfontplooiing, verlicht christendom, volwassenheid. De schrijfsters tonen dit niet door het uiteenzetten van standpunten, maar door belevingen te schetsen en op velen andere manieren.

André Hanou was verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, en nadien de Radboud Universiteit, als hoogleraar Oudere Letterkunde Nederlands. Zijn specialisme is de periode van de Verlichting (1670-1830).


Download Geschrift eener bejaarde vrouw PDF Geschrift eener bejaarde vrouw PDF
Download Geschrift eener bejaarde vrouw ERUB Geschrift eener bejaarde vrouw PDF
Download Geschrift eener bejaarde vrouw DOC Geschrift eener bejaarde vrouw PDF
Download Geschrift eener bejaarde vrouw TXT Geschrift eener bejaarde vrouw PDFRead information about the author

Ebook Geschrift eener bejaarde vrouw read Online! Elizabeth Bekker Wolff, beter bekend als Betje Wolff. Er is een 'Museum Betje Wolff' in Middenbeemster, gevestigd in de pastorie waar Betje na haar huwelijk met dominee Adrianus Wolff heeft gewoond en waar zij een aantal van haar boeken heeft geschreven (adres: Middenweg 178, Middenbeemster). Het huis in De Rijp (Rechtestraat 40), waar Betje Wolff samen met Aagje Deken heeft gewoond na de dood van dominee Wolff, is niet opengesteld voor publiek. Het huis heeft een gedenksteen in de gevel. Elizabeth Bekker Wolff was also known as Betje Wolff. There is an interesting museum in Middenbeemster (province of Noord-Holland, address Middenweg 178).The museum is located in the old vicarage where Betje lived after her marriage to Adrianus Wolff. The house in De Rijp (5 kilometers from Middenbeemster), where Betje lived together with Aagje Deken after Adrianus Wolff had died, is not open to the public.' to 'Ook bekend als Betje Wolff. Er is een 'Museum Betje Wolff' in Middenbeemster, gevestigd in de pastorie waar Betje na haar huwelijk met dominee Adrianus Wolff heeft gewoond en waar zij een aantal van haar boeken heeft geschreven (adres: Middenweg 178, Middenbeemster). Het huis in De Rijp (Rechtestraat 40), waar Betje Wolff samen met Aagje Deken heeft gewoond na de dood van dominee Wolff, is niet opengesteld voor publiek. Het huis heeft een gedenksteen in de gevel. Elizabeth Bekker Wolff was also known as Betje Wolff. There is an interesting museum in Middenbeemster (province of Noord-Holland, address Middenweg 178).The museum is located in the old vicarage where Betje lived after her marriage to Adrianus Wolff. The house in De Rijp (5 kilometers from Middenbeemster), where Betje lived together with Aagje Deken, after Adrianus Wolff had died, is not open to the public.


Reviews of the Geschrift eener bejaarde vrouw


LUCAS

He does not stop applaud author and his works.

AARON

An enticing cover and a controversial story.

SOFIA

Quickly downloaded

EDWARD

The book is really worthy of the bestseller!

BEATRICE

Interesting and nontrivial story
Add a comment
Download EBOOK Geschrift eener bejaarde vrouw by Betje Wolff Online free

PDF: geschrift-eener-bejaarde-vrouw.pdf Geschrift eener bejaarde vrouw PDF
ERUB: geschrift-eener-bejaarde-vrouw.epub Geschrift eener bejaarde vrouw ERUB
DOC: geschrift-eener-bejaarde-vrouw.doc Geschrift eener bejaarde vrouw DOC
TXT: geschrift-eener-bejaarde-vrouw.txt Geschrift eener bejaarde vrouw TXT